الريال وبس
اهلا وسهلا بك في منتدى ريال مدريد
ايذا كنت مسجل فتفضل بالدخول
وايذا لم تكن مسجل فتفضل وسجل معنا
ايذا رغبة
الاداره
الريال وبس
اهلا وسهلا بك في منتدى ريال مدريد
ايذا كنت مسجل فتفضل بالدخول
وايذا لم تكن مسجل فتفضل وسجل معنا
ايذا رغبة
الاداره
الريال وبس
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتديات ريال مدريد
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
اهلا وسهلا بكم في منتديات الريال وبس انشاء هذا المنتدى فقط لعشاق ريال مدريد
منتديات محطات عربية تصميمي

 

 وصفة (بطاطس بالكريمة )

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 106
تاريخ التسجيل : 04/08/2010
العمر : 25

وصفة (بطاطس بالكريمة ) Empty
مُساهمةموضوع: وصفة (بطاطس بالكريمة )   وصفة (بطاطس بالكريمة ) Icon_minitimeالجمعة أغسطس 12, 2011 3:34 pm

بوم الا كريم

(بطاطس بالكريمة )



نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة


فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة


الطريقة:


اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة


فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس مثل الصورة


ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل


اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب


واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس


ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة


ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى


وبالهنا والشفا


===========================================

صينية الزرة الصفراء


4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء


جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى


اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح


اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية


اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح


اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل


ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب


ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة


وبالهنا والشفا



============================================


اللازانيا




كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح


لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة


الطريقة


اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع


عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم


اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس


ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها


وتحتها اثناء الفرد


ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى


وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج


ابدء فى عمل صينية اللازانيا


اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا


ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن


لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا





============================================
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://real123.yoo7.com
 
وصفة (بطاطس بالكريمة )
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الريال وبس :: منتديات الاسرة العربيه :: مطبخ ريال مدريد-
انتقل الى: